GorillaMobile Yogi voor iPad

Auteurs: Richard C. Vervoorn & Friedeke Vervoorn-Helleman

Al geruime tijd gebruiken wij de GorillaMobile Yogi voor de iPad. Het bestaat uit een plastic hoes die keurig om de iPad past en  het heeft uitsparingen voor de knoppen en aansluitingen. Achterop zitten twee clips voor de bevestiging van de bijbehorende “poten”, één clip voor de portretstand en één voor de landschapstand. Die poten bestaan uit flexibel aan elkaar verbonden bollen, die ten opzichte van elkaar verschillende posities kunnen innemen om de iPad in een hoek te laten staan of vast te klemmen. Elke zwarte bol is omgeven door een grijze rubberring (antislip!). Al met al een flexibel systeem dat van de iPad een ware acrobaat maakt, die in allerlei posities kan staan en hangen. Er is een Yogi voor de iPad en de iPad2, trouwens het systeem is er voor de iPhone toestellen, maar bijvoorbeeld, ook voor fototoestellen als flexibele en toch stabiel “statief”.

Wij hebben de GorillaMobile Yogi nu bijna een jaar getest en dat het nog steeds om onze iPad zit, mag toch wel een teken zijn van de bruikbaarheid. We hebben het gebruikt om in de trein te lezen met de poten van de Yogi om het been geklemd; je hebt de handen dan vrij en de iPad glijdt niet weg. Richard is predikant en gebruikt de iPad in de kerkdienst als afstandsbediening van de presentatie die geprojecteerd wordt. Dan moet de iPad zeker niet vallen van de hoge kansel. Met de GorillaMobile Yogi kan Richard hem veilig vastzetten. Richard vindt de Yogi een echte aanwinst en voor zijn spiegelreflexcamera wil hij ook zeker een variant hebben (GorillaPod SLR-Zoom Drievoet met balhoofd).

Er zijn ook wel enige minpunten te noemen. Zo is de uitsparing voor de koptelefoonaansluiting te krap voor een wat dikkere plug. Bijvoorbeeld de plug van de Monster-audiokabel, geleverd door de Apple-store, is te breed en je zult de iPad eerst moeten uitkleden om de kabel te kunnen aansluiten. Een ander nadeel is dat de bolletjes van de poten wel erg groot zijn. Dat betekent dat een iPad met de GorillaMobiel Yogi, inclusief poten veel ruimte in beslag neemt. Ik vervoer de iPad meestal met de hoes, maar me de poten los, die je, flexibel als ze zijn, dan in de positie kan buigen, die de minste ruimte inneemt.

Verder is bij ons de verbinding tussen twee bollen verbroken geweest. Je kunt ze wel weer aan elkaar verbinden, maar het blijft altijd een zwakke plek, zodat je goed moet kijken of je je iPad in niet te gevaarlijke posities brengt. De betrouwbaarheid is daardoor een stuk minder geworden.

Maar de minpunten wegen zeker niet op tegen de pluspunten en we blijven onze iPad met plezier gebruiken met de GorillaMobile Yogi.

Website van Joby, Makers of GorillaPod, GorillaMobile & GorillaTorch